Матай: ЦСКА ми даде възможност да се боря за титлата, трябва да изместим "Лудогорец"

Не трябва да губим глупави точки като срещу "Пирин" и "Славия", заяви капитанът на "червените"

08.02.2022 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова

Дойдох от Нидерландия, където играех в отбор, който се намираше в средата на таблицата. ЦСКА ми даде възможност да се боря за титла. Когато в началото на сезона започнахме преговори за нов договор, чувствах, че все още не съм си свършил работата тук. Това беше и причината да подпиша.

Това заяви капитанът на "червените" Юрген Матай, който беше награден за футболист номер 1 на месец декември в традиционната анкета Пресклуб "България".

"Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Имаше няколко отбора, които проявяваха интерес към мен, но за момента това, което аз искам, е да остана тук. Преди да дойда в България не съм очаквал да печеля индивидуални отличия. Надявам се в бъдеще да печелим повече отборни награди. Щастлив съм, че лагерът приключи. Свършихме доста работа и с нетърпение очакваме мачовете да започнат. Всеки треньор има свой начин на водене на подготовката. Тренирахме двуразово всеки ден. На първото занимание за деня се тичаше много, а ако трябва да съм честен, аз не съм от играчите, които обичат да тичат много без топка", допълни той.

Матай коментира и началото на престоя си в България. "Не започнах добре, получих голяма помощ от играчите в отбора. Петър Занев беше в отбора и той ми каза доста неща, които ми бяха от полза. Още в първия си мач тук напуснах терена в 40-ата минута и се отправих към болницата. Спомням си и автогола срещу "Локомотив" (Пловдив). Надявам се това да не се случва повече. Не трябва да губим глупави точки като срещу "Пирин" и "Славия", за да изместим "Лудогорец" от първото място".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК