Легендарният Том Брейди официално сложи край на кариерата си

"Дадох всичко от себе си през тези 22 години", написа той

01.02.2022 | 22:55 Редактор: Искра Ангелова
Легендарният Том Брейди официално сложи край на кариерата си

Една от емблемите на Националната футболна лига Том Брейди официално сложи край на професионалната си кариера. Брейди обяви, че спира с любимия си спорт след 22 години и множество успехи в НФЛ.

Още в края на миналата седмица се появиха информации, че 44-годишният Брейди има намерение да се откаже, въпреки че направи много силен сезон с Тампа Бей Бъканиърс и има договор с тима за 2022 година. Тогава легендарният куотърбек заяви, че все още обмисля крайното си решение, но днес той разкри голямата новина с публикация в социалните мрежи.

"Трудно ми е да напиша това, но ето го: вече няма да се състезавам. Имах страхотна кариера в НФЛ, но сега е време да концентрирам времето и енергията си върху други неща, които изискват моето внимание", сподели Брейди. "Винаги съм вярвал, че във футбола трябва да си отдаден на 100 процента - ако пълната отдаденост я няма, няма да има и успехи, а именно успехите са това, което обичам толкова много в нашия спорт. Всеки един ден има физически, емоционални и психически предизвикателства, които ми позволиха да изцедя максимума от потенциала си. Дадох всичко от себе си през тези 22 години. На терена или в живота няма пряк път към успеха", допълни той, цитиран от gol.bg.

Том Брейди има рекордните седем триумфа в Супербоул, като е считан от мнозина за най-великия играч в историята на американския футбол. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК