fallback

Съдът спря вписването на новите шефове на тотото, Радостин Василев побесня

Думата изчегъртване придобива истински смисъл, написа спортният министър във Facebook

25.01.2022 | 22:02 Автор: Здравко Черкезов

Софийският градски съд спря вписването на новия управителен съвет на Българския спортен тотализатор, който бе определен със заповед на спортния министър Радостин Василев.

Причината е производството е образувано по молба, подадена от членовете на Управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов.

По този повод министър Василев заяви във Facebook, че "повече от всякога, че реформите в българския спорт са неизбежни и необходимостта от тях е спешна. Думата изчегъртване придобива истински смисъл."

"Категоричен съм, че въпреки всички тези некоректни действия на господата Гинчев и Йовов, намеренията ни за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор няма да се променят и ще се реализират съвсем скоро. Амбициран съм да сложа край на демагогията и лъжата и имам силата да го направя." 

Припомням, че на 17.01.2022 г. проведох среща с ръководството на тотализатора. По време на разговорите изпълнителният директор Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов заявиха своето намерение да не обжалват вписването на освобождаването си.

След края на срещата Петров потвърди и пред медиите, че той и членовете на управата приемат решението за тяхното освобождаване и поемат ангажимент да не обжалват вписването на новия Управителен съвет. 

Не съм изненадан, че излъгаха. Имам представа с какви хора се занимавам.

Ясна е целта на Христо Йовов и Гошо Гинчев, а именно да пречат по всякакъв начин и да възпрепятстват встъпването в длъжност на новоизбраните ръководители на Българския спортен тотализатор, както и максимално дълго да се облагодетелстват от все още заеманата от тях длъжност.

Времето на трудоустроените приключва скоро....", написа още спортният министър във Facebook.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback