"Милан" и "Ювентус" се самоубиха в дербито на Италия

Двата отбора не си вкараха гол и поделиха точките

24.01.2022 | 06:57 Редактор: Тодор Петров

"Милан" и "Ювентус" не успяха да си вкарат гол в голямото дерби от 23-ия кръг на Серия "А", играно на стадион "Сан Сиро". Ремито е самоубийствено и за двата гранда, но те предпочетоха да не рискуват и големият мач беше лишен от всякакви футболни достойнства. 

"Бианконерите" така и не отправиха точен удар, а най-креативен в атака за тях беше ветеранът Джорджо Киелини. Капитанът на "Старата госпожа" се представи превъзходно и в защита, като не даде глътка въздух първо на контузилия се Златан Ибрахимович, а после и на Оливие Жури. 

От своя страна "росонерите" бяха малко по-остри в атака, но изстрелите им по никакъв начин не затрудниха Войсчех Шчесни, пише gol.bg.

В класирането "Милан" събра 49 точки, с колкото вече е и "Наполи". Лидер с 53 пункта и мач по-малко е "Интер", а в следващия кръг е време за дербито на Милано и "червено-черните" са изправени пред стената преди него. 

"Юве" пропусна да нахлуе за първи път през сезона в Топ 4 и заема пета позиция с 42 т. Пред торинци с 43 т. и среща по-малко е Аталанта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК