Гонзо разкри как ще реформира футбола ни

"Чувствам подготвен за това предизвикателство", заяви новият технически директор на БФС

21.01.2022 | 14:56 Редактор: Тодор Петров
Гонзо разкри как ще реформира футбола ни

Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов даде първото си изявление след заемането на ключовата позиция. Той сподели плановете си за реформа в работата на националните отбори, на треньорската школа и бъдещите стратегии за развитие на футбола ни.

"Предизвикателството пред мен е голямо, но се чувствам подготвен на базата на това, което съм постигнал като футболист и впоследствие като директор в различни клубове. Надявам се сега да достигна апогея в работата си", заяви Гонзо. 

"В краткосрочен план ще унифицираме дейността във всички национални гарнитури, така че да се играе по една и съща система и да се работи по един и същи начин, за да може преходът между юноши, младежи и мъже да бъде плавен. Трябва да следваме твърдата линия за подмладяване на представителния тим. Имаме добри таланти, които тепърва ще разгърнат потенциала си – но всички ние трябва да направим така, че да вдигнем увереността им", каза още Иванов.

Той говори и за внедряването на системата за продуктивност, обявена като цел от президента на БФС Борислав Михайлов.

"Обсъждаме адаптацията на унгарския модел, при който клубовете се стимулират, за да изграждат и развиват млади местни футболисти. Производството на добри български играчи за бъдещето е основният ни приоритет и дори в момента работим активно с представители на УЕФА по различни стратегии в тази сфера", обясни Иванов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
obserever
преди 2 години
Интересно като ще следва модела на бои Михйлов защо самият Михайлов не си е следвал моделя и няма стимули за български млади футболисти а внасяме от чужина . щом ще прави мметани на Михайлов не вярвам нещо да се промени- Сигнализирай за неуместен коментар