Драми за Купата на Краля: "Атлетик" изхвърли "Барса" с 3:2, "Реал" се измъкна срещу "Елче"

И двата мача бяха близо до дузпите, но бяха решени с голове в последните минути на продълженията

21.01.2022 | 07:14 Редактор: Тодор Петров

"Атлетик" (Билбао) се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля в Испания след драматична победа с 3:2 след продължения над "Барселона" на своя стадион "Сан Мамес". Баските изиграха страхотен мач и пропуснаха много положения, заради което можеха да бъдат наказани.

Капитанът Икер Муниаин даде аванс на тима си още във втората минута, но в 20-ата Феран Торес изравни с дебютния си гол за "Барса". В края на мача Иниго Мартинес (86) си помисли, че е донесъл успеха на баските, но в 92-та минута Педри реализира за 2:2 и прати мача в продължения. 

Там драмата продължи, а Муниаин все пак се превърна в герой за тима си, след като реализира дузпа в 105-та минута.

Малко преди това "Реал" (Мадрид) обърна "Елче" с 2:1 - отново след продължения, и също се класира на 1/4-финал за купата на Испания.

Срещата на стадион "Мануел Мартинес Валеро" бе истинска драма. Редовното време приключи без попадения, а в първото продължение "Реал" остана в намален състав, след като Марсело бе изгонен с директен червен картон, а секунди по-късно "Елче" вкара за 1:0.

"Кралете" се хвърлиха в атаки през второто продължение и заслужено изравниха чрез Иско (108), а малко по-късно Азар (115) вкара за 1:2 и класира "Реал" напред в турнира. В последните секунди бе отменен гол за "Елче" заради нарушение в атака, което вбеси домакините.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК