"Юве" превзе Рим след 3:4 на "Олимпико" в спиращ дъха мач

"Бианконерите" изоставаха с два гола 20 минути преди края на двубоя

09.01.2022 | 21:46 Редактор: Ваня Кузманова

Като от трилър на Стивън Кинг премина едно от двете големи дербита на 21-ия кръг на Серия "А" между "Рома" и "Ювентус". "Бианконерите" се наложиха драматично с 4:3 във велик мач, игран на стадион "Олимпико" в Рим.

"Вълците" поведоха в началото чрез Тами Ейбрахам, но малко след това Пауло Дибала изравни. Голямата драма настъпи след почивката. В рамите на пет минути Рома дръпна с два гола чрез Хенрих Мхитарян (48) и Лоренцо Пелегрини (53), но "Старата госпожа" възкръсна.

Големият обрат стана само 7 минути с голове на Мануел Локатели (70), Деян Кулушевски (73) и Матия Де Шилио (77). Но това далеч не беше всичко. Малко по-късно домакините получиха дузпа и Матайс де Лихт беше изгонен за втори жълт картон. Зад топката застана Пелегрини, но Счесни спаси и Юве спечели спектакъла.

В класирането Юве събра 38 точки и заема 5-то място, с което запази шансове за Топ 4. Рома вече се намира на 8-ма позиция с 32 пункта. Торинци дадоха и две големи жертви. Със съмнения за тежка контузия напусна Федерико Киеза, докато Хуан Куадрадо получи жълт картон и е наказан за дербито срещу Интер в сряда за Суперкупата на Италия.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК