Вълна от недоволство след реверанса към Джокович да играе в Австралия

Все още не са ясни доводите за медицинското изключение

05.01.2022 | 10:54 Редактор: Тодор Петров
Вълна от недоволство след реверанса към Джокович да играе в Австралия

Новак Джокович получи медицинско изключение да участва на Australian Open без да е ваксиниран срещу Ковид-19. Реверансът от страна на австралийските здравни власти породи недоволство сред фенове и други тенисисти.

Сърбинът не даде никакви подробности за медицинското изключение, но такъв документ може да бъде издаден при сърдечни проблеми, други здравословни състояния или скорошно прекарване на коронавируса. 

Мерките в Австралия срещу пандемията са изключително стриктни, което предизвика въпросителни защо те няма да важат за Джокович.

"Със сигурност би било от полза Новак да обясни какво е състоянието, заради което иска изключение, но в крайна сметка това е негово решение", каза директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли.

"Не ми пука колко добър тенисист е той. Щом отказва ваксина, не трябва да бъде допуснат до участие", обяви в Twitter д-р Стивън Парнис, цитиран от gol.bg

В дискусията се включиха и някои тенисисти. "Това е много интересно. Няма да кажа нищо повече", коментира първата ракета на Австралия Алекс де Минор. 
Британецът Джейми Мъри посочи: Мисля, че ако аз бях без ваксина, нямаше да получа изключение. Все пак поздравления за него, че ще участва.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК