Христо Маринов: Голямата ми болка е, че нямаме медали в борбата при мъжете

Изпращаме трудна година, мечтая за по-добри резултати, заяви президентът на БФБ

03.01.2022 | 22:37 Редактор: Елеонора Танева

Какво да очакваме през новата година от един от най-успешните ни спортове – борбата? Отговорите от президента на Българската федерация по борба – Христо Маринов пред Моника Симеонова.

Успешен като спортист, покорил световния и европейски връх в класическата борба, преди повече от 4 години Христо Маринов оглави Българската федерация по борба. Старозагорецът беше преизбран за президент.

"Мечтая си за по-добри резултати, за по-добри времена за спорта", пожела си Маринов. 

Българската борба изпраща трудна година, с много състезания и спечелени медали. 

"Беше много натоварено, в началото на годината имаше два олимпийски квалификационни турнира, но и всички останали първенства. Много трудно беше да се нагодим. Но успяхме. В крайна сметка имаме два медала от Олимпиадата при жените. Тренирани са, треньорът налага начина на живот. Касабов успя да го въведе това и видяхме резултатите", подчерта президентът на БФБ.

Той уточни, че не познава новия министър на спорта. Но се надява да спази обещанието си парите за федерациите да се разпределят спрямо постиженията.

"Надявам се да имаме повече медали и то във всеки стил, особено при мъжете. Там ми е болката - че нямаме медали при мъжете", каза още Маринов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК