Голово шоу на "Стамфорд Бридж", но "Челси" и "Ливърпул" не излъчиха победител

Гостите дръпнаха с 2:0 в резултата с голове на Мане и Салах, но домакините изравниха още до почивката

03.01.2022 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

"Челси" и "Ливърпул" си врътнаха зрелищно 2:2 в спиращ дъха мач на "Стамфорд Бридж". Гостите дръпнаха с 2:0 в резултата с голове на Садио Мане (8) и Мохамед Салах (26), но домакините изравниха още до почивката. Точни за лондончани бяха Матео Ковачич (42) и Кристиан Пулишич (45).

През второто полувреме не паднаха нови голове и така двата отбора си поделиха по точка, което бе голяма услуга за "Ман Сити".

"Гражданите" са твърдо на първото място и водят с 10 точки на "Челси" и с 11 на "Ливърпул", "мърсисайдци" обаче са с мач по-малко.

Трябва да се отбележи, че и двата отбора имаха множество кадрови проблеми с контузени, наказани и заболели от Ковид играчи. По същата причина Юрген Клоп не водеше "мърсисайдци".

На "Стамфорд Бридж" в Лондон домакините започнаха по-дейно срещата, но се оказаха в ролята на догонващи в 8-та минута, когато Трево Чалоба направи груба индивидуална грешка, от която се възползва Садио Мане за 1:0.

"Сините" продължиха да владеят повече топката, но не бяха ефективни в предни позиции и бяха наказани още веднъж от мърсисайдци.

В 26-та минута Трент Алекзандър-Арнолд намери с отличен пас Мохамед Салах, който напредна с топка в крака и със страхотен завършек преодоля Едуар Менди, за да удвои преднината на "червените".

В края на полувремето обаче резултатът бе изравнен след два бързи гола на сметката на лондончани.

Първо, Матео Ковачич намали дефицита на домакините с чудесен изстрел от воле, който се отклони от страничния стълб на вратата, пазена от Куимин Келехър, а в добавеното време на полувремето грешка в отбраната на гостите позволи на Кристиан Пулишич да възстанови паритета с премерен шут.

След паузата и двата отбора имаха своите шансове, като "Челси" владееше повече топката, докато "Ливърпул" играеше предимно на контраатака. Менди спаси на два пъти вратата си при удари на Салах и Мане, докато от другата страна Келехър също трябваше да се намесва на няколко пъти.

В края възпитаниците на Томас Тухел изглеждаха по-свежи и натиснаха в търсене на пълен обрат, но до такъв не се стигна и така двата отбора своеобразно "се самоубиха" в битката за титлата, правейки услуга на шампиона и действащ лидер в класирането "Манчестър Сити".

След ремито в Лондон "гражданите" водят с десет точки пред "Челси", с равен брой мачове, и с 11 пред "Ливърпул", който е с двубой по-малко.

За двата отбора предстоят ангажименти в турнирите за домашните купи, като мърсисайдци първо гостуват на "Арсенал" в първи полуфинален мач от Карабао Къп, преди да приемат Шрусбъри за ФА Къп.

"Сините" са домакини на "Тотнъм" в първи полуфинален сблъсък от Карабао Къп, а след това посрещат "Честърфийлд" за ФА Къп през уикенда. След две седмици и двата състава се завръщат във Висшата лига, където Челси гостува на Манчестър Сити, а "Ливърпул" е домакин на новака "Брентфорд". 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК