"Реал" (Мадрид) стартира 2022 г. с фалстарт, загуби от "Хетафе"

Единственото попадение още в 9-ата минута, когато Юнал наказа груба грешка на Милитао

02.01.2022 | 17:22 Редактор: Здравко Черкезов

"Реал" (Мадрид) отстъпи изненадващо на "Хетафе" с 0:1 като гост в първи мач от съботната програма на 19-ия кръг в испанската Ла Лига.

Единственото попадение в срещата падна още в 9-ата минута, когато нападателят на домакините Енеш Юнал наказа груба грешка на Едер Милитао и преодоля Тибо Куртоа. Бранителят на Кралския клуб претендираше за нарушение, но такова в крайна сметка не бе маркирано и така голът бе зачетен.

"Белият балет", който регистрира случаи на коронавирус в последните седмици, владееше лъвския пай от топката, но въпреки това не успя да намери верния път към мрежата на Давид Сория.

Така, "Реал" продължава да води в класирането с 46 точки, с осем повече от "Севиля", който обаче е с два мача по-малко. "Хетафе" пое глътка въздух, изкачвайки се на 16-о място с актив от 18 точки, на три пред намиращия се под чертата "Алавес", който е с двубой по-малко.

В следващия кръг "Хетафе" гостува на Севиля, докато "Реал" ще търси реванш първо срещу "Алкояно" за Купата на Краля в сряда, а след това приема Валенсия за първенство в събота. 

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК