Два тима са аут от Купата на Франция заради хулиганство

Фенове нахлуха на терена и се стигна до бой на мача между "Париж" ФК и "Лион"

27.12.2021 | 21:09 Редактор: Елеонора Танева
Два тима са аут от Купата на Франция заради хулиганство

"Париж" ФК и "Лион" бяха изхвърлени от Купата на Франция заради хулиганството, което принуди сблъсъкът им на 17 декември да бъде прекратен на почивката. Двата отбора играеха при равенство 1:1 във френската столица, когато фенове нахлуха на терена след инциденти по трибуните на стадиона.

Вместо да се опитат да довършат мача и да излъчат победител, Дисциплинарната комисия към Френската футболна федерация (ФФФ) взе решение да изхвърли от надпреварата и двата състава. 

Решенията означават, че "Ница", който трябваше да играе с победителя от въпросната двойка в следващия кръг, се класира директно за осминафиналите. 

Дисципът глоби втородивизионния "Париж" ФК с 10 000 евро и "Лион", на който вече бе отнета точка от актива в Лига заради неприемливо поведение от привържениците този сезон, с 52 000 евро, информира БГНЕС. 

Комисията също така наложи условна забрана на "Лион" за купата, "хлапетата" няма да могат да разчитат на феновете си при гостувания до края на сезона в Лига 1. Ръководството на тима вече бе решило да забрани на привържениците си да пътуват с отбора за гостувания. "Париж" ФК ще трябва да изиграе следващите си пет домакинства при закрити врати.

След като димни бомбички и сигнални ракети бяха хвърляни обратно по трибуните и избухна бой, феновете нахлуха на терена, което доведе до намеса на полицията. Двама души - запалянко и полицай, пострадаха при безредиците. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК