Надал: Заразен съм с коронавирус, изолирал съм се вкъщи

Трябва да имам абсолютна гъвкавост с моя календар, написа испанската звезда в тениса

20.12.2021 | 14:40 Редактор: Тодор Петров
Надал: Заразен съм с коронавирус, изолирал съм се вкъщи

Рафаел Надал съобщи в социалните мрежи, че е дал положителен тест за коронавирус. Испанецът се подготвяше за Откритото първенство на Австралия, което стартира на 17 януари.

Надал потвърди, че в момента се е изолирал в дома си. 35-годишният тенисист трябва да участва заедно с Григор Димитров на турнир от АТР 250 от 3 до 9 януари 2022 г. в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия по тенис. Той заяви, че ще прецени плановете си на база това как се чувства.

"В Кувейт и в Абу Даби преминавахме всекидневно тестове и всички проби бяха отрицателни, последната от които в петък и резултатът от нея в събота. Имам някои неособено приятни моменти, но се надявам да се подобря стъпка по стъпка. Сега се намирам в дома си и съобщих резултата на хората, с които съм бил контактен. С оглед на ситуацията трябва да имам абсолютна гъвкавост с моя календар и ще анализирам възможностите си в зависимост от прогреса ми. Ще продължа да Ви държа в течение за всяко едно решение относно бъдещите ми турнири. Благодаря ви предварително за подкрепата и разбирането!", написа Надал. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК