Бляскава церемония и много отличия за най-добрите в бойните спортове за 2021 г.

За престижните национални призове "Златен пояс" 2021 се състезаваха над 40 000 спортисти

19.12.2021 | 21:37 Редактор: Жаклина Иванова
Бляскава церемония и много отличия за най-добрите в бойните спортове за 2021 г.

На специална церемония Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) отличи най-добрите родни състезатели, треньори и спортисти за 2021 година с най-голям принос за развитието на бойните спортове в страната.

Бляскавата церемония се проведе на 19 декември в студиото на националната телевизия Bulgaria ON AIR, които бяха ексклузивен медиен партньор на събитието, а за престижните национални призове "Златен пояс" 2021 се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

Специални гости на Годишните награди бяха братята Кубрат и Тервел Пулеви, двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян, както и Стоян Саладинов – многократният шампион по борба, самбо, джудо и карате и откривател като треньор на шампионите Благой Иванов-Багата, Росен и Румен Димитрови, Марко Косев и много други. Четиримата гости бяха наградени от зам.-председателя и член на УС на НАБС Димитър Ангелов за приноса им към развитието на бойните спортове.

В категорията "Най-добър спортист – мъже" за 2021 година наградата "Златен пояс" спечели Йордан Цонев от Българската федерация по канадска борба. През ноември Йордан завоюва златен медал в кат. до 100 кг на Европейското първенство в Литва.

Вижте всички наградени в boec.bg.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК