Емоционален Серхио Агуеро обяви края на кариерата си

Здравето ми е на първо място, подчерта голмайсторът

15.12.2021 | 14:35 Редактор: Тодор Петров

Нападателят на "Барселона" и Аржентина Серхио Агуеро обяви края на професионалната си кариера на емоционална пресконференция. 33-годишният футболист бе диагностициран със сърдечен проблем.

"Реших да спра да играя професионален футбол. Това е много труден момент, но съм щастлив от решението си. Здравето ми е на първо място", каза през сълзи Агуеро, който се наслади на 10 много успешни години в "Манчестър Сити", преди да се присъедини към "Барселона".

"Медицинският щаб направи всичко възможно, но ми каза, че най-правилното решение е да спра да играя. Много съм горд от кариерата ми. Винаги съм мечтал за професионална кариера от първия път, в който докоснах топка на пет години", сподели още аржентинецът.

Той бе един от най-големите реализатори на нашето поколение, финиширайки кариерата си с 427 гола в 786 мача. Освен многото индивидуални рекорди и постижения, Агуеро спечели и много трофеи. Във визитката му попадат пет титли на Висшата лига, два пъти ФА Къп и шест Купи на Лигата със "Сити", докато с Аржентина той завоюва олимпийско злато през 2008 г., преди да грабне и Копа Америка това лято.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК