"Ливърпул" и "Челси" не дадоха на "Ман Сити" да се отдалечи в класирането

В другия мач от следобедната програма "Арсенал" би "Саутхемптън" с 3:0

11.12.2021 | 19:20 Редактор: Здравко Черкезов

"Ливърпул" удари с 1:0 "Астън Вила" в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача заби Мохамед Салах от дузпа в 67-ата минута.

Срещата ще се запомни най-вече с емоционалното завръщане на Стивън Джерард на "Анфийлд". Легендата на "Ливърпул" не скри вълнението си, а трибуните на няколко пъти избухваха в бурни аплодисменти.

"Челси" също постигна домакинска победа, макар и по далеч по труден начин, след като изкова успех над "Лийдс" с 3:2.

Рафиня даде преднина на гостите от дузпа в 28-ата минута, преди Мейсън Маунт да възстанови равенството след асистенция на Маркос Алонсо. След почивката Жоржиньо оформи пълния обрат от дузпа в 58-ата минута, но играчите на Марсело Биелса не се отказаха и изравниха чрез резервата Джо Гелхард. 

В четвъртата минута на добавеното време обаче "сините" достигнаха до победата след нова реализирана от Жоржиньо дузпа. "Челси" изостава с две точки от лидера "Сити" и с една от втория "Ливърпул", докато "Лийдс" е 15-и с 16 пункта. В следващия кръг "Челси" приема Евертън, докато "Лийдс" гостува на "Манчестър Сити".

В другия мач от следобедната програма в събота, "Арсенал" постигна класически успех над "Саутхемптън" с 3:0 и запази категоричната си доминация срещу "Светците" на своя стадион.

Хората на Микел Артета започнаха трудно, но два гола в средата на първото полувреме им дадоха контрола и след това те доминираха, като можеха да спечелят и по-убедително. Точни за "топчиите" бяха Александър Лаказет, Мартин Йодегор и Габриел.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК