Футболен скандал в Италия - разследват 62 съмнителни трансфера в Серия "А"

Намесено е и името на Кристиано Роналдо

03.12.2021 | 12:41 Редактор: Теодора Патронова
Футболен скандал в Италия - разследват 62 съмнителни трансфера в Серия

След Калчополи нов голям скандал е на път да взриви футбола в Италия. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в Bloomberg TV Bulgaria.

"Този път не става въпрос за уговорени мачове, а за финансови измами. Още в края на октомври се появи информация, че се разследват 62 съмнителни трансфера в Серия "А" за завишени цени с цел спазване на правилата за финансов феърплей. 42 от сделките са на "Ювентус". В началото на тази седмица финансовата полиция на Италия нахлу в офисите на клуба и иззе документи от периода 2019 – 2021 г. Прокуратурата разследва шестима души, сред които президента на "бианконерите" Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който вече работи в "Тотнъм", съобщи той.

Коларов добави, че сред разследващите клубове са още "Наполи", най-вече за привличането на Виктор Осимен от Лил, още "Дженоа", "Сампдория" и "Емполи", а от вчера стана ясно, че разследването обхваща и "Барселона" и "Манчестър Сити".

"А двата клуба имаха нещо като бартерни сделки с "Юве" във въпросния период – Артур Мело и Миралем Пянич смениха местата си, същото се случи с Данило и Жоао Кансело. Очаква се от икономическата полиция в Италия да разкрият повече подробности до два месеца", заяви Коларов.

Относно евентуалните наказание за виновниците, той заяви, че вече има искания за много сурова санкция за "Ювентус". 

В скандала беше замесено и името на Кристиано Роналдо, който това лято напусна "старата госпожа" и се завърна в "Манчестър Юнайтед". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК