"Реал" (Мадрид) сломи "Севиля" с красив гол в края и остана на върха

В герой за домакините се превърна Винисиус Жуниор

29.11.2021 | 07:16 Редактор: Теодора Патронова

Страхотен гол на Винисиус Жуниор донесе трудната победа на "Реал" (Мадрид) над "Севиля" с 2:1 в 15-ия кръг на Ла Лига. 

Бразилецът реализира в края на мача с великолепен изстрел, за да завърши обрата. Така остави тима на върха в класирането с 33 точки, 4 повече от "Атлетико". Андалусийци" останаха с 28 на 4-о място.  

Домакините започнаха с пълен контрол върху топката още от началото, но "Севиля" бързо се окопити и успя да поведе в 12-ата минута. След корнер Рафа Мир остана абсолютно свободен и с глава насочи топката в далечния ъгъл, не оставяйки шансове на Тибо Куртоа. Това обаче бе много сериозна грешка в защитата на домакините. 

В 32-ата минута далечен удар на Милитао изненада Ясин Буну, който не изби добре топката, тя се отби в гредата и Карим Бензема бе на точното място, за да направи добавка и да изравни за 1:1. 

След паузата "белите" продължиха да имат предимство, но без да успява да създаде серия чисти положения. Натискът обаче определено се засилваше, докато гостите започваха за изглеждат доволни и на равенството. 

И изглеждаше, че са на път да го постигнат преди в 87-ата минута Винисиус да излезе на сцената. Бразилецът получи вляво на атаката, влезе към центъра и със страхотен удар препарира Ясин Буну, за да осигури важната победа. 

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК