"Моряците" потопиха "канарчетата" насред Пловдив

"Черно море" удари "Ботев" с 2:0

20.11.2021 | 19:30 Редактор: Здравко Черкезов

В пряк сблъсък за място в първата шестица "Черно море" победи "Ботев" в Пловдив с 2 на 0.

След като 13 кръга бе превърнал стадиона си в Коватево в непревземаема крепост за гостуващите отбори, във втора поредна среща "Ботев" загуби пред собствена публика.

Двубоят започна на бързи обороти, като първите по-опасни ситуации бяха за "моряците", но Сердюк на два пъти не успя да преодолее вратаря Аргилашки. "Канарчетата" отговориха с удар на Рабей, спасен от Дюлгеров.

Сюблимният момент за първата част настъпи в 35-ата минута, когато в рамките на броени секунди нещата се промениха на 180 градуса. Първо "Ботев" създаде най-чистото си положение. Много добро разиграване с по едно докосване изведе Кевин Янсон на чиста голова позиция, но шутът му срещна неговия съотборник Па Конате, който предотврати попадението.

Последва много бърза контраатака за "Черно море", при която Сердюк от третия опит успя преодолее Аргилашки. В края на полувремето за игра с ръка на Виктор Генев, първоначално главният съдия Станислав Тодоров отсъди дузпа, но след намесата на ВАР отмени решението и даде  фал на границата на наказателното поле.

През втората част положенията бяха значително по-малко, а голът на успокоението за "Черно море" дойде в 88-ата минута. Отбеляза го Пабло Гарсия с хубав удар от дъгата на наказателното поле.

С успеха варненци изпревариха днешния си съперник заради по-добра голова разлика. Двата отбора имат по 25 точки и заемат съответно четвъртото и петото място.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК