"Челси" е на върха във Висшата лига след класика срещу "Лестър"

"Сините" от Лондон практика убиха интригата до 28-ата минута

20.11.2021 | 19:22 Редактор: Здравко Черкезов

"Челси" бързо се върна на победния път след изненадващото равенство с "Бърнли" предния кръг и отговори с класика на "Кинг Пауър Стейдиъм".

"Сините" от Лондон започнаха силно двубоя и на практика убиха интригата до 28-ата минута, когато вече имаха преднина от два гола. Резултатът бе открит след четвърт час, когато Рюдигер засече с глава центриране на Чилуел от корнер.

Натискът на "Челси" продължи и логично Нгало Канте удвои преднината на тима си. Френският полузащитник комбинира с Рийс Джеймс, след което от границата на наказателното поле отбеляза красиво попадение.

"Лестър" така и не успя да излезе от шока и до края на срещата момчетата на Томас Тухел продължиха да доминират. Класиката бе оформена от Пулишич в 70-ата минута. Чалоба изведе Зиеш отдясно, след което последва пас към американеца в наказателното поле и той без проблеми реализира.

До края на срещата "сините" от Лондон стигнаха до още две попадения на Хъдсън Одой и Пулишич, но те бяха отменени заради засади. Категоричната победа ще остави "Челси" на върха и след 12 кръга във Висшата лига с 29 точки. С 15-те си точки "Лестър" е на незавидната 12-а позиция.   

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК