4 гола за Мбапе при 8:0 за Франция, Нидерландия се издъни в Черна гора

"Петлите" официално се класираха за Мондиал 2022, докато "лалетата" ще треперят още

14.11.2021 | 07:02 Редактор: Здравко Черкезов

Франция официално се класира на Световното първенство в Катар, след като разгроми с 8:0 Казахстан на стадион "Парк де Пренс" в Париж. 

С четири гола за "петлите" се отличи Килиан Мбапе. Асът на ПСЖ наниза хеттрик за малко повече от половин час игра.

Така кръг преди края Франция е недостижим на върха с 15 точки и гостуването на втория Финландия (11 т.) на 16 ноември е без значение за световния шампион.

На 3-та позиция е Украйна с 9 пункта, следват Босна и Херцеговина на Ивайло Петев със 7 т. и Казахстан с 3 т., като последните два отбора нямат шансове за участие на бараж, информира gol.bg

Междувременно Нидерландия пропусна да си гарантира на 100% класирането за финалите на Мондиал 2022 след равенство 2:2 при визитата си в Черна гора.

"Лалетата" пропиляха преднина от 2 гола, а домакините успяха да стигнат до хикса с две попадения в рамките на 4 минути в края на срещата. Мемфис Депай реализира и двете попадения за Нидерландия, а Вукотич и Вуйнович донесоха престижното реми за Черна гора.

Така Нидерландия остава начело на групата с 20 точки кръг преди края на битката в групата.  Второто място в момента делят Норвегия и Турция, които са с по 18 точки, а Черна гора остава на четвъртото място с 12 пункта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК