Сър Алекс спрял Роналдо за "Ман Сити" за 20 секунди

В края на трансферния прозорец португалецът изненадващо реши да напусне "Ювентус"

05.11.2021 | 15:44 Редактор: Искра Ангелова
Сър Алекс спрял Роналдо за

С разговор за по-малко от 20 секунди легендата сър Алекс Фъргюсън е спрял Кристиано Роналдо от преминаване в "Манчестър Сити", съобщава Mirror.

В края на трансферния прозорец петкратният носител на "Златната топка" изненадващо реши да напусне "Ювентус" и беше с единия крак на "Етихад", след като двата клуба се бяха споразумели за сума от 25 милиона паунда. Самият футболист е бил уточнил личните си условия с "гражданите", но в този момент се е обадила шотландската икона, която португалецът винаги е определял като свой "баща във футбола".

Фъргюсън, който призна, че нямало да понесе да види Кристиано с екипа на "Сити", бил кратък, точен и ясен: "Не се присъединявай към Сити" (б.р. - на английски това са точно три думи - don’t join City), след което затворил, информира gol.bg.

За 36-годишната звезда веднага е станало ясно, че в "Юнайтед" работят той да се завърне на "Олд Трафорд", което се и случи няколко дни по-късно, при това срещу двойно по-ниска трансферна сума.

Дербито на "Манчестър" ще се състои утре от 14:30 часа българско време. Преди него "червените дяволи" заемат 5-то място със 17 точки, а "Сити" е на 3-та позиция с 20 пункта. Откакто се завърна на "Театъра на мечтите", Роналдо се представя блестящо и има 9 гола и 1 асистенция в 11 във Висшата лига и Шампионска лига.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК