Златан няма спирка, "Милан" би "Рома" с 2:1

Загубата бе първа домакинска за Жозе Моуриньо в Серия А след серия от 43 мача

01.11.2021 | 07:38 Редактор: Здравко Черкезов

40-годишният Златан Ибрахимович бе голямата звезда на "Милан" за важния успех с 2:1 като гост на "Рома". Опитният швед вкара първия гол в 26-ата минута, отмениха му друг красив в началото на второто полувреме, преди да изработи дузпа, реализирана от Франк Кеси (57).

Хората на Стефано Пиоли изиграха страхотен мач на "Олимпико", в който ВАР отмени и втори гол за тима му - дело на Рафаел Леао в края на първото полувреме. В добавеното време на срещата Стефан Ел Шаарави намали за домакините.

Лошата новина за "росонерите" бе, че Тео Ернандес получи втори жълт картон в 66-та минута и няма да вземе участие в градското дерби с "Интер" в следващия кръг.

Така "Милан" продължава превъзходната си форма от началото на сезона и след 10-ата си победа от 11 мача в Серия А дели върха с "Наполи". Двата отбора имат по 31 точки, но "росонерите" са втори заради по-лошата си голова разлика - 25:10 срещу 23:3 за "Наполи".

"Рома" допусна четвъртото си поражение в шампионата от началото на сезона и за момента е на 4-то място с 19 точки, колкото има и петият "Аталанта". "Лацио" и "Фиорентина" имат по 11. Загубата бе първа домакинска за Жозе Моуриньо в Серия А след серия от 43 мача.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК