"Лудогорец" надви "Берое" и си осигури комфортна преднина на върха

С успеха си шампионите увеличиха на седем точки аванса си пред ЦСКА

31.10.2021 | 21:28 Редактор: Жаклина Иванова

Шампионите се възползваха по най-добрия начин от грешната стъпка на ЦСКА и вече имат комфортна преднина на върха в първа лига.

В Разград срещу "Берое" "Лудогорец" спечели с по един гол във всяко от двете полувремена и финализира мача с 2:0 в своя полза. Резултатът бе открит в 33-ата минута след груба грешка на Генадий Ганев. Вратарят изпълни лошо аут и подари топката на Кирил Десподов. Последва бърза комбинация между няколко играчи на "Лудогорец" и Мавис Чибота отбеляза с хубав диагонален удар.

През второто полувреме "Берое" опита да промени нещата и притисна максимално съперника си. Най-чистата ситуация за старозагорци настъпи в 83-ата минута, но Кристиан Кахлина направи зрелищно спасяване, след като отрази удара с глава на Кукула.

"Лудогорец" уби интригата в добавеното време на срещата след добре проведена контраатака. Десподов подаде на Сотириу, който намери Текпетей и ганаецът оформи крайния резултат. С успеха шампионите увеличиха на седем точки аванса си на върха пред ЦСКА, като имат и мач повече. "Берое" остава на шеста позиция със 17 точки.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК