"Милан" оглави Серия "А" след победа срещу "Торино", Жиру – герой за "росонерите"

"Червено-черните" остават непобедени от началото на сезона

27.10.2021 | 07:27 Редактор: Искра Ангелова

"Милан" постигна девети успех от началото на сезона и все още не познава вкуса на загубата в Серия "А". "Росонерите" се наложиха над "Торино" с минималното 1:0 на "Сан Сиро" и оглавиха класирането в Калчото след 10 изиграни кръга.

Единственото попадение в мача, което се оказа с цената на 3-те точки, бе дело на Оливие Жиру в 14-ата минута. "Биковете" се опитаха да се върнат в двубоя след почивката, но на няколко пъти се разминаха с изравнителния гол, а късметът им обърна гръб, след като веднъж топката срещна горната греда.

Последната среща между "Милан" и "Торино" завърши с разгромна победа за "червено-черните", които размазаха своя опонент като гости със 7:0.

Единственото равенство на "Дявола" през настоящата кампания е срещу "Ювентус" (1:1), а в следващия кръг ще има нелеката задача да гостува на Рома на "Олимпико", информира gol.bg.

С победата "росонерите" излязоха на първата позиция с актив от 28 точки, задминавайки Наполи (25 т.). Неаполитанци обаче имат мач по-малко, който отново може да ги върне на върха в класирането. "Биковете" се намират на 13-о място с 11 пункта.

Двубоят на "Сан Сиро" започна равностойно, а още с първото си положение в мача "Милан" откри резултата. Малко преди да измине четвърт час игра "росонерите" изпълниха ъглов удар, при който Раде Крунич отклони топката към Оливие Жиру, а за нападателя остана по-лесната задача да порази противниковата врата – 1:0.

Домакините бяха по-активни до края на първото полувреме, но така и не успяха да стигнат до нова опасност пред Ваня Милинкович-Савич.

В 53-ата минута Андреа Белоти се оказа на добра стрелкова позиция, но изстрелът му се оказа твърде слаб и не затрудни стража на Милан. Гостите опитаха да стигнат до изравнително попадение след почивката и бяха съвсем близо в 75-ата минута, когато Антонио Санабрия бе изведен зад гърба на противниковата защита. Нападателят стреля по диагонала, но Татарушану внимаваше и се намеси по страхотен начин.

5 минути преди края на редовното време Денис Прат стреля от движение, а след рикошет в крака на Томори, кълбото се отби в напречната греда и излезе в корнер.

В последните секунди от срещата се получи суматоха в наказателното поле на домакините, което в крайна сметка завърши с положителен край за отбора на Стефано Пиоли.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК