Роналдо: Ако всички са готови да се жертват за отбора, ще бъдем по-силни

"Адаптацията ще отнеме време, дори и системата ни на игра", коментира той

23.10.2021 | 09:46 Редактор: Искра Ангелова
Роналдо: Ако всички са готови да се жертват за отбора, ще бъдем по-силни

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо призова всички играчи на тима да са готови да се жертват за общите успехи на отбора, което би направило "червените дяволи" по-силни. Португалецът има шест гола в осем мача след завръщането си на "Олд Трафорд", но резултатите на "Юнайтед" са колебливи и те вече изостават от върха в класирането на Висшата лига с четири точки.

"Отборът се намира в период на промени, защото купи мен, купи Варан и Санчо. Адаптацията ще отнеме време, дори и системата ни на игра. Но мисля, че стъпка по стъпка трябва да поставим в главите си мисълта, че всичко е възможно. Не говоря за индивидуалните постижения, поставям колективните успехи на първо място. Мисля, че възможно да печелим като колектив, да печелиш индивидуални награди е по-лесно", коментира Роналдо преди дербито с Ливърпул в неделя, цитиран от БГНЕС.

"Всеки трябва да знае своята роля в тима. Аз знам своята роля в отбора, в клуба. Моята роля е да вкарвам голове, да помагам на отбора с опита си и с моето разбиране на играта. Ако всички мислят така и са готови да се жертват за отбора, ще бъдем по-силни. Имаме фантастична подкрепа зад нас, фантастичен стадион, фантастичен отбор, така че трябва да продължим по този начин", допълни петкратният носител на "Златната топка".

"Манчестър Юнайтед" посреща "Ливърпул" в мач от деветия кръг на Висшата лига в неделя от 18:30 часа българско време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК