ЦСКА зове за отваряне на стадионите за ваксинирани зрители

"Вярваме, че държавните органи ще последват примера на колегите си от цяла Европа", пишат те

16.10.2021 | 08:47 Редактор: Искра Ангелова
ЦСКА зове за отваряне на стадионите за ваксинирани зрители

ЦСКА предложи отваряне на стадионите за ваксинирани зрители.

Предложението на армейците е здравните власти да разрешат на привърженици с ваксинационен паспорт и сертификат да могат да гледат на живо предстоящите двубои на "червените" в Първа лига и в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Ето и официалното изявление:

"Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов се срещна с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и неговия заместник д-р Александър Златанов във връзка с временните противоепидемични мерки на територията на София-град.

Тримата обсъдиха възможността за преразглеждане на част от ограниченията, касаещи посещението на футболни двубои в столицата.

Предложението на ЦСКА е здравните власти да разрешат на привърженици с ваксинационен паспорт и сертификат да могат да гледат на живо предстоящите двубои на "червените" в Първа лига и в груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Вярваме, че държавните органи ще последват примера на колегите си от цяла Европа, където зрители с действаща активна ваксина, както и тези, които предоставят отрицателен PCR или антигенен тест, могат да гледат футболни срещи на стадионите при спазването на изискванията на местните власти."

"Благодарим на д-р Кацаров и д-р Златанов за възможността за среща и за активния диалог с тях в последните няколко дни. Призоваваме феновете да са отговорни към себе си, към любимия клуб и към обществото и да се ваксинират", коментира след срещата Филип Филипов.

ЦСКА посреща "Ботев" (Пловдив) в неделя от 19:15 ч. на стадион "Българска армия", а следващия четвъртък възпитаниците на Стойчо Младенов се изправят срещу "Зоря" (Луганск). Мачът от групите на Лигата на конференциите ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 22 ч."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК