Боби Михайлов поиска от МЗ и СРЗИ да върнат феновете на стадионите

Шефът на БФС апелирам за следване на общоевропейския подход

15.10.2021 | 14:48 Редактор: Здравко Черкезов
Боби Михайлов поиска от МЗ и СРЗИ да върнат феновете на стадионите

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов днес изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София.

В писмото Михайлов подчертава европейските практики през последните месеци, както и факта, че стадионите са открити съоръжения, като аргумент за допускане на зрители при представяне на необходимата документация за ваксина, преболедуване или валиден негативен тест за Ковид-19 – по същия начин, по който успешно бе организиран извънредния конгрес на БФС, макар и в закрито пространство.

"Апелирам да бъде следван общоевропейския подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите", призовава президентът на БФС.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Перукне, помисли преди да напишеш нещо. Знаем, че като вратар нямаш ум в излишък, но все пак поразсъди малко: в западноевропейските държави процентът на инжектираните с втора игла е 80%, у нас е 20%. Това означава, че ако в повечето ЗЕ държави броят на заразените при ходене на футболен мач е 5%, при нас ще бъде мин.20% и ще расте неконтролируемо, защото при заразени над 15-20% заразяването става в геометрична прогресия. БоБи, ти да не си още тръпен от оня ден? Мисли бе, чети, ограмотявай се! Сигнализирай за неуместен коментар