БФС заплаши медии със съд заради клевета

От централата излязоха с официална позиция

13.10.2021 | 20:08 Редактор: Искра Ангелова

БФС излезе с позиция по отношение на направени внушения от някои медии относно един от клубовете, издигнали кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на централата. 

Ето изявлението на БФС: 

"Днес няколко електронни медии тиражираха като "установен факт" твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с "неговия" клуб – ФК "Тича", относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС. Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя „точна и проверена информация. А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение "Мини футболен клуб Тича" – град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба. 

Както е видно, решението на УС на "МФК Тича" е подписано от всички негови членове. "Мини футболен клуб Тича" – град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС. Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК