Националите обърнаха Северна Ирландия с два гола на Неделев пред погледа на Радев

България е на трето място в класирането с 8 точки

13.10.2021 | 06:48 Редактор: Тодор Петров

Футболните ни национали записаха изключително труден успех с 2:1 над Северна Ирландия в среща от световните квалификации в група С.

Гостите дръпнаха в резултата с гол на Уошнгтън (38), но след почивката "лъвовете" се разиграха и с две красиви попадения на Тодор Неделев (53 и 63) успяха да направят пълен обрат и да вземат победата.

Националите ни изиграха вяло и безобразно първо полувреме, но през втората част се хвърлиха здраво в мача, контролираха изцяло събитията на терена, успяха да направят пълен обрат и заслужено взеха победата и трите точки.

Българите се поздравиха с втори успех в своята група след този над Литва. Съставът ни събра актив от осем точки, с три повече пред четвъртия в групата - Северна Ирландия. В другия мач от групата Швейцария разби Литва с 4:0. Сега за България предстои гостуване именно на швейцарците на 15 ноември.

В групата ни Италия и Швейцария са лидери с по 14 точки.

На трибуните на стадион "Васил Левски" бе и президентът на България Румен Радев заедно със сина си. Държавният глава не седна в ложите, а бе сред хората в сектор "А". 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК