Биляна Дудова: Показах, че аз съм най-добрата в света

"Отидох в Осло за титлата", каза световната шампионка

09.10.2021 | 20:16 Редактор: Георги Донков

Световната шампионка по борба в категория до 59 кг. Биляна Дудова се завърна късно снощи на летище София след огромния успех в норвежката столица Осло. 

"Аз винаги съм сигурна в себе си и отново и сега. Аз ако не бях сигурна преди да тръгна за Световното, че ще стана първа, няма как да стана първа. Аз вярвам в себе си, във всяка тренировка тренирам, така че аз отивам на Световно за титлата. Бях готова, без значение какви противници имам, бях готова да изляза и да ги победя всичките, за да спечеля тази титла. Бях си обещала и бях сигурна, че един ден ще го постигна и ето, че моят ден дойде", каза щастливата шампионка след кацането си на родна земя.

За българката това беше първа световна титла след среброто в Будапеща преди три години, като тя прибави към четирите си европейски титли и златото от Световно първенство.

"Аз съм казал още откакто съм станал треньор, че за второ място не мога да готвя никой. Тя пък е като мен - второто място е като всяко друго. Момичето е с голям хъс и характер, наистина е голямо българче. Трябва само да му помагаме да върви нагоре", каза личният треньор на Дудова Георги Енев.

Вижте още във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК