"Атлетико" с късен обрат срещу "Милан", безмилостен "Ливърпул" попиля "Порто"

"Дюшекчиите" постигнаха важна победа в Милано с голове в 85-ата и 96-ата минута 

29.09.2021 | 06:59 Редактор: Тодор Петров

"Атлетико" (Мадрид) се наложи с 2:1 над Милан на "Сан Сиро" в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата отбора изиграха много напечен мач и често футболистите се "хващаха за гушите". Логично главният съдия Джунейт Чакър от Турция имаше много работа и се превърна в главно действащо лице.

Рафаел Леао вдигна на крака тифозите на Милан с гол в 20-ата минута, но малко по-късно Франк Кесие беше изгонен с втори жълт картон, което промени хода на срещата.

След почивката гостите натискаха, но не се виждаше как ще стигнат до изравняване. В 85-ата минута Антоан Гризман все пак вкара, а в 96-ата минута Луис Суарес направи пълния обрат от дузпа.

В друг мач от същата група "Ливърпул" се наложи с категоричното 5:1 над "Порто" като гост. Отборът, воден от Юрген Клоп, беше по-добрият на терена и съвсем заслужено се поздрави с успеха, пише gol.bg.

"Мърсисайдци" доминираха над своя съперник и до голяма степен убиха интригата още през първото полувреме, когато се разписаха Салах (18‘) и Мане (45‘). Отново Салах (60‘) и две попадения на Роберто Фирмино (77‘, 83‘) оформиха разгрома на "Ещадио до Драгао". Почетното попадение за домакините бе дело на Мехди Тареми в 75-ата минута.

"Червените" продължават добрата си серия и остават лидери в своята група с пълен актив от 6 точки, докато португалският гранд заема третото място с 1 т. В следващия кръг, който е след 3 седмици, "Ливърпул" ще гостува на "Атлетико" в Мадрид, докато "Порто" ще приеме "росонерите".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК