Джошуа за мача с Усик: Искам да му причиня болка, тренирах както във времената на Роки

"Антъни? Него и бабите в Украйна го познават", заяви украинският боксьор

23.09.2021 | 22:29 Редактор: Искра Ангелова
Джошуа за мача с Усик: Искам да му причиня болка, тренирах както във времената на Роки

Антъни Джошуа е суперзвезда, него дори и бабите в Украйна го познават - изказа суперлативи за съперника си Олександър Усик.

Двамата направиха традиционната открита тренировка преди боя в събота, а след това дадоха интервюта. Усик се появи с нова визия - обръснал мустаците си, с гола глава и се върна към историята си.

"Знаете ли, през 17 век е имало украински воини, наричали ги "казаци", обясни той промяната си и желанието да заприлича на предшествениците си. А на ринга демонстрира завидни умения по жонглиране.

Всъщност Усик е от малкото боксьори, които до момента не са получавали аркада или мозъчно сътресение на ринга. А това самият той обяснява с невероятната подготовка, която е получил от треньора си в детските години Анатолий Ломаченко.

"Преди бях контраатакуващ боксьор: да отстъпя, да финтирам и да нанеса удара - каза Усик. - А той ме научи да вървя напред, да настъпвам. Физически станах по-силен. Започнахме да правим неща, които малко спортисти правят - плуване, бягане, езда, жонглиране, задържане на въздуха. Цяла академия."

Боксьорът разкрива още, че в подготовката му да не получи сериозни травми му е помогнал и друг треньор - Сергей Лапин. "Той ни казваше по-добре да нанесеш един удар и да пропуснеш нула, отколкото да нанесеш 10 и да пропуснеш 9. С него много работихме за защита."

Битката в тежка категория на профибокса ще бъде в събота на стадион "Тотнъм" в Лондон, като се очаква 63-хилядната арена да бъде запълнена докрай. Мачът ще бъде и първи за шампиона Антъни Джошуа след защитата на 4-те му титли срещу срещу Кубрат Пулев през месец декември.

"Целта е  победата! Искам да му причиня болка или да го пребия, докато не обявят моята победа", пък откровен бе Антъни Джошуа, с което даде знак, че любезностите преди мача с Олександър Усик вече са приключили.

"Не съм се спрял на конкретен удар, но съм готов да отговоря на всяко негово действие. Нямам особена тактика. Всъщност тактиката е да спечеля мача. И това е нов етап от моята кариера", допълни той, цитиран от "Труд".

Шампионът в тежка категория на профибокса допълни, че напълно е променил и цялостната си подготовка заедно с треньора Роб Маккракен.

"Имахме на разположение само чували и много спаринги – продължи Ей Джей. - Както в някогашните времена на Роки Марчиано."

Джошуа има на сметката си 24 победи от които 22 с нокаут и 1 загуба, а опонентът му не познава поражение в 18 мача, 13 от тях спечелени с нокаут.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК