Заслужено! Левандовски получи "Златната обувка"

"Много съм горд с тази награда", заяви той

21.09.2021 | 22:02 Редактор: Искра Ангелова
Заслужено! Левандовски получи

Голмайсторът на "Байерн" (Мюнхен) и футболист №1 в света за 2020 година Роберт Левандовски получи заслужено "Златната обувка". Както е известно, полякът стана водещ голмайстор в Европа за миналия сезон.

Леви постави рекорд от 41 гола в Бундеслигата през 2020/2021, подобрявайки постижението от 40 попадения на покойната легенда на баварците Герд Мюлер от 1972 година.

"Много съм горд с тази награда", каза Левандовски на церемонията в клубния музей на "Байерн" (Мюнхен) и добави, че "винаги трябва да вярвате в страхотното представяне, независимо откъде идвате".

Босът на Германската футболна лига Кристиан Зайферт каза, че рекордът ще бъде "за вечността" и нарече Левандовски "един от най-добрите играчи в историята на Бундеслигата, който играе на световно ниво от много години".

Новата нацупена звезда на ПСЖ Лионел Меси остана втори с 30 попадения за "Барселона", следван от завърналия се в "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо, който вкара 29 гола за "Ювентус", предава gol.bg.

Голаджията на "Байерн" наследява "Златната обувка" от Чиро Имобиле (Лацио), който изненадващо спечели приза за сезон 2019/20.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК