Драматична победа срещу "Уест Хям" прати "Юнайтед" на върха във Висшата лига

В герои за гостите се превърнаха Роналдо, Лингард и Де Хеа

19.09.2021 | 18:12 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" постигна изключително драматична победа при гостуването си на "Уест Хям" в петия кръг от Висшата лига на Англия. "Червените дяволи" стигнаха до трите точки по инфарктен начин - 1:2.

Саид Банрама вкара за 1:0 в полза на "чуковете" в 30-ата минута. Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, възстанови равенството само 5 минути по-късно с четвъртия си гол за новия си отбор.

Първоначалният му удар беше спасен от Лукаш Фабиански, но при добавката Роналдо не сбърка. Гостите от Манчестър бяха по-добрият отбор и логично стигнаха до попадение в самия край на срещата.

Реабилитираният Джеси Лингард се разписа в 89-ата минута след подаване на Неманя Матич и по всичко изглеждаше, че е подпечатал победата на "червените дяволи". Дълбоко в добавеното време обаче, бе отсъдена дузпа за "Уест Хям" заради игра с ръка на Люк Шоу.

Зад бялата точка в 95-ата минута застана Марк Нобъл, чийто удар беше спасен от Давид де Хеа. По този начин испанският национал спаси 3-те точки за "Юнайтед", които ги изравниха с "Ливърпул" на върха в класирането.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК