Янкова спечели световната купа в планинското колоездене при девойките

Българката завърши състезанието с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането

18.09.2021 | 20:55 Редактор: Жаклина Иванова
Янкова спечели световната купа в планинското колоездене при девойките

Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки последния старт от световната купа по спускане и подсигурявайки си необходимия брой точки, за да спечели целия турнир и да донесе световната купа в категория девойки в България.

Янкова замина през изминалата седмица за курорта Сноушу, САЩ, за да вземе участие в последните два кръга от световната купа по спускане. В сряда се проведе 6-и кръг, а състезателката на клуб Райдърс Юнайтед го спечели с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането и нейна основна конкурентка за световната купа - Фиби Гейл (Великобритания).

В днешния 7-и старт Изабела Янкова отново завърши състезанието с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането Сиер Ван Дер Велден от Белгия и повече от 23 секунди пред третата в класирането - Елла Ериксон от САЩ, предаде БНР.

С победата си днес Изабела завършва един изключително успешен сезон с 5 от 5 победи в Държавния шампионат, Европейския шампионат, Европейския iXS шампионат в категория жени елит, световния шампионат, а от преди малко е и носител на Световната купа по спускане в категория девойки.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК