Състоянието на Пеле се влоши, върнаха го в болницата в Сао Пауло

Възстановява се добре, успокои дъщеря му Кели Нашименто

18.09.2021 | 10:40 Редактор: Тодор Петров
Състоянието на Пеле се влоши, върнаха го в болницата в Сао Пауло

Пеле бе върнат обратно за интензивно лечение в болница в Сао Пауло в петък, но се възстановява добре.

Бразилската футболна легенда напусна болница "Алберт Айнщайн" във вторник след успешна операция за премахване на тумор на дебелото черво по-рано през септември. 

Здравето на 80-годишния бивш футболист изглежда се е влошило оттогава насам и трикратният световен шампион е бил върнат обратно в лечебното заведение поради киселинен рефлукс. Дъщерята на Пеле – Кели Нашименто, потвърди, че той е отново в болница и е направил две крачки напред след лека стъпка назад.

Трикратният световен шампион с Бразилия сподели в изявление към феновете си в социалните мрежи, след като напусна болницата по-рано тази седмица, че е готов за "90 минути, плюс продължения". 

Пеле имаше проблеми с бедрото и не може да ходи без помощ. В последните години той претърпя операция на бъбреците и простатата. През 2014 г. прекара време в болницата поради сериозна инфекция на пикочния мехур, припомня БГНЕС.

Публичните му изяви са ограничени след началото на пандемията от коронавирус през 2020 г., като той рядко напуска дома си в Сантос оттогава насам.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК