Роналдо с повторна първа тренировка в "Манчестър Юнайтед" (ВИДЕО)

Португалецът се завърна на клубната база за първи път, след като напусна преди 12 г.

08.09.2021 | 20:23 Редактор: Жаклина Иванова

Кристиано Роналдо прекара първия си ден обратно в тренировъчната база на "Манчестър Юнайтед" в Карингтън, след като се завърна на "Олд Трафорд" от "Ювентус" през лятото.

Португалецът се завърна на клубната база на "червените дяволи" за първи път, след като напусна "Юнайтед" преди 12 години, за да премине в "Реал Мадрид" за тогавашната рекордна сума от 80 млн. паунда. Новият номер 7 на манчестърци говори с мениджъра Оле Гунар Солскяр, преди да бъде представен на играчите, които не са заети с националните си отбори. След това Роналдо проведе и първа тренировка с новите си съотборници.

36-годишният футболист може да направи повторния си дебют за "Юнайтед" в домакинството на Нюкасъл в събота или в първия мач на "червените дяволи" в групите на Шампионск лига – гостуването на швейцарския Йънг Бойс във вторник.

"Надяваме се нападателят да бъде готов да асистира на отбора и да започне да има незабавен ефект във втория си период в клуба", се казва в клубно изявление.

Роналдо, който бе привлечен от "Ювентус" за срок от две години, пристигна в "Манчестър" миналия четвъртък, след като бе освободен по-рано от португалския състав поради получено наказание при победата над Република Ирландия с 2:1 в световна квалификация, пише БГНЕС.

Във въпросния мач той реализира и двата гола за европейския шампион от 2016, подобрявайки постижението на Али Даеи от 109 гола за един национален отбор – Роналдо еднолично е на първа позиция по този показател със 111 попадения.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК