Заради Ковид-19 прекратиха квалификацията между Бразилия и Аржентина

Според здравните власти четирима футболисти излъгали, че 14 дни преди пътуването не са напускали Англия

06.09.2021 | 08:30 Редактор: Елеонора Танева

Невиждан скандал прекрати световната квалификация по футбол между Бразилия и Аржентина в Сао Пауло. Бразилските здравни власти нахлуха на терена и спряха двубоя в 7-ата минута като обвиниха в неспазване на Ковид мерките четирима аржентински футболисти. Според властите при пристигането си в Бразилия футболистите излъгали, че не са напускали Великобритания през последните 14-дни, за да избегнат задължителната карантина. 

Съдията и делегатът на мача ще представят доклад пред  Дисциплинарната комисия на ФИФА, която ще определи последващите стъпки. 

Намесата на властите в мача разгневи отбора на Аржентина. Звездата Лионел Меси дори се скара със съдиите, а след това демонстративно напусна стадиона заедно със съотборниците си. Разочарование имаше и сред феновете, които винаги чакат със страст най-великото съперничество във футбола. 

"Зравните власти взеха правилното решение, защото ние имам сериозен проблем с Ковид-19. Вината не е тяхна, а на футболистите", казват местните.

"Това е законът, но ситуацията е много лицемерна. Ставаха много по-лоши неща тук, а властите не направиха нищо", коментира футболен фен.

Бразилия е една от най-тежко засегнатите страни от Ковид-19.  Повече от половин милион души станаха жертва на вируса. От началото на пандемията обаче президентът Жаир Болсонаро се противопоставяше на налагането на строги мерки срещу разпространението на заразата и критикуваше остро губернаторите на провинциите в страната, които въвеждаха локални рестрикции.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК