Гризман напусна "Барса" в посока "Атлетико", "Реал" не успя да привлече Мбапе

Френският голмайстор на ПСЖ е отказал астрономическа заплата, за да поднови договора си

01.09.2021 | 07:57 Редактор: Тодор Петров
Гризман напусна

"Атлетико" (Мадрид) и "Барселона" се разбраха за преминаването на Антоан Гризман обратно при "дюшекчиите". Трансферът вече е факт. Французинът познава отлично обстановката, тъй игра под ръководството на Диего Симеоне няколко сезона и сега се завръща при шампионите. 

Двата клуба постигнаха споразумение за играча, който първоначално ще премине под наем на "Уанда Метрополитано", след което ще бъде купен за постоянно, като се споменава сума от 40 милиона евро. 

Сделката бе под въпрос до последно, но в крайна сметка се осъществи, като в същото време Саул Нигес премина в "Атлетико". От "Камп Ноу" веднага привлякоха под наем Люк де Йонг от "Севиля" за заместник на Гризман, пише gol.bg.

В същото време Килиан Мбапе е отказал астрономическа заплата, за да поднови договора си с ПСЖ, но остана при парижани поне до януари. Според "Паризиен" от клуба са му предложили 45 милиона евро на година и договор за още два сезона, което би означавало, че той ще прибира повече от Лео Меси (40 милиона) и Неймар (35). 

От "Реал" (Мадрид) до последно се надяваха да успеят да го привлекат преди затварянето на трансферния прозорец и дори са вдигнали офертата си до забележителните 220 милиона евро, но не са получили отговор от ПСЖ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК