Острие на "Малмьо" за "Лудогорец": Можехме да имаме и по-тежък съперник

Сега сме в плейофите и всичко може да се случи, каза Йо Инге Бергет

17.08.2021 | 15:10 Редактор: Здравко Черкезов
Острие на

Нападателят на "Малмьо" Йо Инге Бергет заяви, че шведите са можели да имат и по-силен съперник от "Лудогорец" в плейофите на Шампионска лига. 

Първата среща между двата отбора е утре от 22:00 часа наше време, реваншът в Разград е след седмица. 

"Можехме да имаме още по-лоша съпротива в този кръг и знаем това. "Малмьо" си свърши работата и нокаутира Рига и Хелзинки в квалификациите за Шампионска лига. В третия кръг ни очакваше много по-заслужен съперник - шампионът на Шотландия "Рейнджърс", под ръководството на Стивън Джерард и ги елиминирахме. Сега сме в плейофите и всичко може да се случи", каза Йо Инге Бергет пред официалния сайт на клуба.

"По пътя си към плейофите "Лудогорец" победи отбори като "Шахтьор" (Солигорск), "Мура" (Словения) и "Олимпиакос" (Гърция). Не знам кой е фаворитът сега. Но можехме да имаме още по-лоша съпротива в този кръг и знаем това. В същото време, без значение кой ще спечели плейофите, това е добър отбор. Спечелихме всички наши домакински мачове и е хубаво чувството да водиш в резултата у дома. Така че и факторът домакинство помага малко", каза още Инге Бергет, който има 10 гола в 58 мача за "Малмьо" и 2 попадения в 20 срещи за националния отбор на Норвегия.

"Щеше да бъде по-лесно да поправим всичко, което няма да бъде перфектно, ако играехме в реванша у дома. Но, както казвате, ако свършим работата си у дома, пътуването до България ще е само една разходка. Радвам се, че феновете се завръщат. Срещу "Лудогорец" се очаква малко над 5000 зрители да заемат местата си на стадион "Еледа". Разбира се, че има разлика, когато са там. Трябваше да го усетим, когато бяхме в Глазгоу и играхме пред 50 000 на трибуните. Беше забавно да играя отново пред толкова много хора. Все още чакаме да се отворят стадионите напълно и тук. Липсва ни, в същото време и 5000 - 6000 фенове вършат чудесна работа", завърши Йо Инге Бергет, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК