Люис Хамилтън остава лидер по заплата и през сезон 2021 във Ф1

Британецът ще получи 55 млн. долара през настоящия сезон

14.08.2021 | 16:32 Редактор: Юлия Христова
Люис Хамилтън остава лидер по заплата и през сезон 2021 във Ф1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън остава лидер по заплата и през сезон 2021, стана ясно от проучване на Forbes за възнагражденията на пилотите в шампионата. Британецът, който подписа за още две години с Mercedes и ще остане до края на 2023 г., ще получи 55 млн. долара през настоящия сезон.

Това е основната заплата на Хамилтън, но в договора му са залегнали и различни бонуси. Максималната сума, която британецът може да получи през 2021 г., е 62 милиона долара, изчислява Forbes.

Заплатата на Хамилтън е в пъти по-висока от тази на конкурента му за титлата и доскорошен лидер в шампионата Макс Верстапен. Нидерландският пилот получава 25 млн. долара в отбора на Red Bull, но пък за сметка на това има и много по-високи бонуси, залегнали в договора. При титла приходите на Верстапен за годината могат да достигнат до 42 милиона долара.

Трети по заплата е двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който кара за Alpine. Испанецът се завърна след двугодишно отсъствие, а възнаграждението му във френския отбор е 25 млн. долара. Според информацията на Forbes в контракта на Алонсо не са предвидени никакви бонуси, пише Investor.bg.  

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК