Златните ни момичета се прибраха на родна земя (СНИМКИ+ВИДЕО)

В последния ден от Олимпийските игри в Токио те извоюваха исторически златен медал

11.08.2021 | 17:00 Редактор: Здравко Черкезов

Златните ни момичета от ансамбъла по худoжествена гимнастика се прибраха на родна земя този следобед. 

В последния ден от Олимпийските игри в Токио те извоюваха исторически златен медал – третият за страната ни от Игрите в Япония. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се представиха брилянтно – със съвършени композиции.

"Това посрещане е нещо уникално, наистина все още не можем да осъзнаем какво се случва, много сме щастливи. Това е най-големият връх в кариерата на един спортист и сме изключително щастливи", сподели Мадлен Радуканова. 

"Толкова си заслужава и умората, и безсънието. Толкова много си заслужава, а беше само един миг да видя ранкинг 1 на България. Това е всъщност и да избухнем, и да знаем, че това е най-силният отбор в света в момента и най-важното: българската школа е №1", каза Илиана Раева.

Заради спечелената олимпийска столичният кмет Йорданка Фандъкова предложи Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Симона Дянкова, както и техните треньорки Весела Димитрова и Михеала Маеваска за почетни граждани на София.

За олимпийските ни шампионки предстои Световно първенство в Япония през месец октомври, което ще бъде и последното им състезание като отбор. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Браво, напълниха ми душата! Сигнализирай за неуместен коментар