Шампионът "Лил" започна защитата на титлата с драматично равенство с "Метц"

Двубоят се превърна в истинско голово шоу, мачът завърши 3:3

08.08.2021 | 22:10 Редактор: Жаклина Иванова

Във Франция - шампионът "Лил" започна защитата на титлата с драматично равенство 3:3 при гостуването на "Метц".

Двубоят се превърна в истинско голово шоу, а шампионите се спасиха от загубата в заключителните секунди на добавеното време на мача. А всичко започна повече от добре за гостите, които откриха в 23-тата минута.

Свен Бодман се разписа с глава след центриране от корнер. Още до края на полувремето обаче футболистите на "Метц" стигнаха до пълен обрат. Най – напред те изравниха след попадение на Фабиен Сентонз, а четири минути преди края на първата част Ибрахима Ниане подлуди трибуните, давайки аванс на "Метц".

В началото на второто полувреме стадионът можеше отново да изригне, след като Сентонз с втория си гол в мача направи аванса на тима внушителен. Малко след това обаче Кики Куяте си изкара директен червен картон за грубо нарушение срещу Бурак Йълмъз и остави тима си с десет на терена. Това активизира "Лил". Заключителните минути бяха много тежки за домакините. В 80–тата минута Джонатан Иконе върна надеждите на шампионите, че могат да вземат  нещо от срещата, а буквално в заключителните секунди Бурак Йълмъз проби в наказателното поле и от малък ъгъл реализира за крайното 3:3.      

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК