Огромна трагедия! Почина 18-годишният син на Михаел Балак

Емилио загинал при инцидент с АТВ в град Троя, южно от Лисабон

05.08.2021 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Огромна трагедия! Почина 18-годишният син на Михаел Балак

Емилио Балак, синът на бившия полузащитник на Германия, "Челси" и "Байерн" (Мюнхен) Михаел Балак, е починал на 18-годишна възраст.

Той загинал при инцидент с АТВ в град Троя, южно от Лисабон, в ранните часове на четвъртък сутринта. Пожарникари и полицейски служители се насочили незабавно към мястото на инцидента, но той починал, а психолози пристигнали, за да подкрепят семейството му. Според медиите в Португалия, тийнейджърът карал на неравно парче земя край семейния дом на Балак, когато АТВ-то се обърнало и паднало върху него.

Михаел Балак се присъедини към тима на "Челси" през 2006 след четири сезона в "Байерн" (Мюнхен), където спечели три титли на Бундеслигата и три Купи на Германия. На "Стамфорд Бридж“ полузащитникът триумфира с Висшата лига, Купата на Лигата и три пъти с ФА Къп, като игра и във финала на Шампионска лига през 2008, загубен от "Манчестър Юнайтед" след изпълнение на дузпи.

Той напусна лондончани през 2010, за да се върне в "Байер" (Леверкузен), преди да се откаже две години по-късно. "Челси" изпрати съболезнования на семейство Балак. "Всички, свързани с "Челси", са шокирани и тъжни да научат за смъртта на Емилио Балак на ужасно младата възраст от 18 години. Всички наши мисли са с баща му Михаел и неговото семейство в този тъжен миг“, написаха от "сините" в Twitter, информира БГНЕС.

Емилио е роден от 2002 и е син на тогавашната приятелка на Михаел Симоне Ламбе. Бившият капитан на Германия има още двама синове от връзката си с Ламбе, родени през 2001 и 2005. 

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК