Стойка Кръстева: На финала трябва да е най-хубавият ми мач и да зарадвам България

Искам да бъда и пример за младите, сподели боксьорката ни

04.08.2021 | 09:52 Редактор: Тодор Петров
Стойка Кръстева: На финала трябва да е най-хубавият ми мач и да зарадвам България

Стойка Кръстева се надява да изиграе най-силния мач в кариерата си на финала на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио.

"Благодаря на треньора и на екипа, че те изграждат цялата стратегия и на мен не ми се налага да се занимавам с това, получавам го наготово и просто трябва да го изпълня. Така че, емоцията ще бъде още 5 минути и след това концентрация, защото не сме си свършили докрай работата. Надявам се този финал да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България", заяви тя след победата в полуфинала срещу Цукими Намики с 5:0 съдийски гласа.

"Искам да бъда и пример за младите, че с труд и постоянство всичко се постига, колкото и време да отнема", подчерта Кръстева.

"Тази подготовка, която остава извън кадър и почти никой не знае за нея, е разковничето за тези победи тук. Ще посветя следващия мач на България, на младите, които искам да им дам личен пример, че въпреки възрастта, въпреки прекъсванията и всички пречки по пътя ми, когато човек е търпелив, трудолюбив, намери подходящите хора, с които да работи, се получават нещата. Българите сме борбена нация и можем всичко, въпреки че сме малка страна, но в спорта се надявам и искам цял свят да се съобразява с България, защото като дух и нация сме много силни", каза още боксьорката ни.

В мача за титлата на 7 август в 8:15 часа българско време тя ще срещне европейската шампионка и световна вицешампионка Чакъроглу, която е поставена под номер 1 в схемата.

"Слава Богу, накрая ще имаме по-позната съперничка, европейка, но каквото - такова. Дошли сме да играем, не сме дошли да си избираме противничките. Всеки един мач е труден. Всеки е дошъл тук с идеята да побеждава, да стане първи. Тук стратегията, изпълнението и съвкупността от труда на всички хора около мен ми дават преимущество и затова нещата се получават по този прекрасен начин. Искам да победя. Няма нормален човек, който да не иска да бъде олимпийски шампион. Но и не искам да се ангажирам по никакъв начин с никакви обещания", заяви Кръстева, цитирана от БТА.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК