Лефтеров ще запомни Игрите в Токио с добро въпреки ранното отпадане

Натрупаната умора е оказала влияние върху представянето му в последното състезание

28.07.2021 | 21:31 Редактор: Здравко Черкезов

Българският плувец Калоян Лефтеров заяви, че ще запомни с добро дебюта си на Олимпийски игри в Токио, въпреки че не успя да доближи личните си постижения и отпадна в сериите и на двете дисциплини, в които се включи.

18-годишният Лефтеров приключи днес участието си с 24-то място на 200 метра гръб с време 1:58,96 минута, след като преди три дни завърши 37-и на 100 метра гръб с 55,60 секунди.

Той призна, че и натрупаната умора е оказала влияние върху представянето му в последното състезание.

"Беше доста трудно. Напоследък доста състезания се насъбраха. Може би ни се струпа повече и психически, и физически, но това е част от подготовката, от изграждането на кариерата на един спортист. Не мисля, че трябва да съжалявам за нещата, които се случиха. Просто ще гледаме да изчистим грешките и да продължаваме напред. На мен главната ми цел на тази Олимпиада беше да трупам опит, да се уча от най-добрите. Млад отбор сме, хората очакват много успехи от нас, но мисля, че тепърва следват най-силните ни години", заяви Лефтеров, цитиран от БТА.

"Ще запомня тази Олимпиада с добро, въпреки че не успях да подобря личните си времена. Тук са най-добрите във всички спортове. Едно страхотно преживяване. Пожелавам на всеки един спортист да отиде на Олимпиада", добави той.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК