Меси подписва нов 5-годишен договор с "Барселона" съвсем скоро

Това твърди испанското издание "Спорт"

14.07.2021 | 17:01 Редактор: Здравко Черкезов
Меси подписва нов 5-годишен договор с

Голямата звезда на "Барселона" Лионел Меси, който към момента е свободен агент след изтичането на договора му с каталунците в края на юни, е постигнал договорка с ръководството на клуба и ще подпише нов контракт съвсем скоро, съобщава испанското издание "Спорт".

Според информацията новият договор на 34-годишния Меси ще е с продължителност от пет години, като той се е съгласил на 50-процентно намаление на заплатата, за да може "Барселона" да отговори на новите финансови рамки, наложени от Ла Лига.

Изданието твърди, че подписването на новия договор ще стане официален факт съвсем скоро. Меси ще има и клауза за преждевременно прекратяване на договора на стойност 350 милиона евро.

Шесткратният носител на Златната топка бе съвсем близо до напускане на клуба, в който играе от близо 20 години, след като миналото лято официално поиска да си тръгне, но бе спрян от тогавашния президент на "Барса" Хосеп Бартомеу, който заплаши аржентинец ас огромна неустойка, припомня БГНЕС.

След завръщането на президентския пост на Жоан Лапорта, той обяви, че основната му цел ще е да задържи Меси на "Ноу Камп" до края на кариерата му.

Според "Спорт" Меси не е имал претенции към ръководството на клуба относно заплатата си и е бил готов на сериозно намаление от самото начало, но е искал гаранции, че всичко около данъците му ще бъде уредено, за да няма отново проблеми с властите в Испания. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК