fallback

Йосиф Миладинов ще е вторият ни знаменосец на Олимпиадата в Токио

Организаторите на Игрите пожелали всяка страна да бъде представена от двама знаменосци - мъж и жена

13.07.2021 | 14:45 Автор: Здравко Черкезов

Състезателката по стрелба Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов ще бъдат двамата знаменосци на откриването на Олимпийските игри в Токио на 23 юли, разкри председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

На свое заседание в началото на месеца Изпълнителният комитет на Българския олимпийски комитет определи опитната Мария Гроздева, за която това ще бъде седмо участие на Олимпиада, за знаменосец на България, предаде dnes.bg.

Организаторите на Игрите в Токио обаче са пожелали всяка страна да бъде представена от двама знаменосци - мъж и жена. Поради това честта да носи българското знаме ще има и Миладинов, който наскоро спечели два златни медала на Европейското първенство по плуване за младежи.

Миладинов и Гроздева заедно ще носят родния флаг на церемонията, която ще се проведе на Олимпийския стадион в Токио на 23 юли. Церемонията ще започне в 14:00 часа българско време и ще бъде с продължителност три часа и половина.

Същевременно от БОК обявиха, че българките, които ще се състезават в женската борба на Олимпиадата в Токио, ще отпътуват от София в четвъртък, 15 юли в 20:20 ч. с полет през Париж. Миглена Селишка, Мими Христова, Евелина Николова и Тайбе Юсеин са едни от най-големите ни надежди за медал от Токио.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback