"Лудогорец" взе крехък аванс срещу "Шахтьор" с гол в добавеното време

Каули Оливейра донесе успеха на "орлите"

07.07.2021 | 22:09 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" започна с трудна победа новия сезон в Шампионска лига, след като надделя с 1:0 у дома над "Шахтьор" (Солигорск) в мач от в първия квалификационен кръг.

Разградчани играха по-добре и уцелиха две греди през полувремената чрез Кирил Десподов и Оливие Вердон. В края пък гол на Пиерос Сотириу беше отменен за засада, а вратарят на гостите Александър Гутор спаси всички възможно. Той все пак капитулира в 92-ата минута, когато Каули Оливейра донесе измъчения успех за "орлите".

Реваншът ще се играе идния вторник в Белград. Причината е наложена санкция на Беларус от Европейския съюз във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич.

Първата част между шампионите на България и Беларус премина при равностоен характер, като и двата състава имаха своите възможности, които в крайна сметка не бяха оползотворени. След почивката на терена имаше само един отбор и това бе този на домакините. Полувремето стартира с отлично спасяване на стража на гостите Александър Гутор, а впоследствие и гредата помогна на вратаря при изстреля на Оливие Вердон.

Гутор продължи с добрите си изяви и отрази остър шут на Бърнард Текпетей. Мерникът на разградчани продължи да изневерява, като няколко неточни удара отправиха резервата Мавис Чибота и Каули Оливейра. Именно бразилецът обаче се превърна в герой за Лудогорец в 92-та минута, след като засече на празна врата подаване с левия крак на Чибота, за да донесе успеха на възпитаниците на Валдас Дамбраускас, предава gol.bg.

За литовския наставник на българския шампион това беше трети успех в европейските клубни турнири като старши треньор, а „зелените“ ознаменуваха юбилейния си мач номер 100 в Европа с победа. Реваншът с беларуския първенец е идната седмица на 13 юли, вторник, от 22:30 часа българско време.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК